16 Mart 2007 00:40# 1
Üyelik : 19.10.2006
Yaş : 35
Şehir : İzmir
Mesaj Sayısı : 497
Konu : Dumlupınar Üniversitesi
Tarihçe

Dumlupınar Üniversitesi 3.7.1992 tarih ve 3837 sayılı kanunla kurulmuştur.4 Fakülte ve 2 Enstitünün kuruluşu da aynı kanunda yer almıştır. Daha önce Anadolu Üniversitesine bağlı olarak faaliyetini sürdüren Kütahya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu Üniversitemizin çekirdeğini oluşturmuştur.

Kütahya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi,Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine bağlı olarak 12 Ekim 1974 tarihinde Kütahya Yönetim Bilimleri Yüksekokulu adı altında kurulmuş ve 4 Aralık 1974 tarihinde öğretime başlamıştır.15 Şubat 1979 tarihine kadar yüksekokul olarak faaliyetini sürdürmüş ve bu tarihten itibaren Akademi tarafından Kütahya Yönetim Bilimleri Fakültesine dönüştürülmüştür. Daha sonra 20 Temmuz 1982 tarih ve 41 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile Kütahya İdari Bilimler Yüksekokulu adı altında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine bağlanmıştır.27 Haziran 1987 tarih ve 3389 Sayılı Kanuna eklenen bir madde ile Anadolu Üniversitesi Kütahya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi haline getirilmiştir. 3 Temmuz 1992 tarihinden itibaren ise Dumlupınar Üniversitesi?ne bağlı Kütahya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kütahya Meslek Yüksekokulu 1975-1976 Eğitim-Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak öğretime başlamıştır. 1982 Temmuz ayında Anadolu Üniversitesine bağlanmıştır. 3 Temmuz 1992 tarihinden itibaren Dumlupınar Üniversitesine bağlı olarak Eğitim-Öğretim faaliyetlerini yürütmektedir.

3837 Sayılı Kanunla kurulması öngörülen Fen-Edebiyat Fakültesi,Mühendislik Fakültesi,Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Bilecik İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüsü?ne ilaveten 06.09.1993 tarih ve 1450 sayılı Yükseköğretim Kurulu Kararı ile Tavşanlı ve Gediz Meslek Yüksekokulları açılmış ve 1993-1994 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçmiştir. Daha sonra Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 14.02.1994 tarih ve 94.5.332 sayılı kararı ile Kütahya ilinin 10 ilçesi ve Bilecik ilinin 4 ilçesinde toplam 14 Meslek Yüksekokulu daha açılmıştır. Sağlık Bakanlığı ile YÖK arasında yapılan 1996/8655 sayılı protokol gereği kurulan Sağlık Yüksekokulu Üniversitemiz bünyesine katılmıştır. Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde bulunan Beden Eğitimi ve Spor Bölümü, Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu olarak ayrılmıştır.


İnşaat Mühendisliği Bölümü Hakkında Genel Tanıtım

İnşaat Mühendisliği Bölümü çağdaş eğitim-öğretim esaslarına dayanan bir düzen içinde, ülkenin ihtiyaçlarına uygun insan gücü yetiştirmek amacı ile; ortaöğretime dayalı lisans düzeyinde eğitim-öğretim, bilimsel araşma, yayın ve danışmanlık yapmak, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek, konut ve yapısal problemlere çözüm aramak, her türlü yapı, yol, tünel, köprü, su şebekesi, havaalanı gibi hizmet ve endüstri yapılarının tasarımı, planlaması, projelendirilmesi, yapımı ve denetimi ile ilgili konularda eğitim ve araştırma yaparak ülkeye ve insanlığa hizmet etmektir.

Lisans öğrenimi için öğrenciler Üniversite Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile seçilirler. Her yıl yaklaşık olarak 100 öğrenci alınmaktadır. İnşaat Mühendisliği Bölümünde yaklaşık 450 öğrenci öğrenim görmektedir. Bölümde ikili öğretim yapılmaktadır. Öğrenim süresi 4 yıldır. Bölüm mekanik, ulaştırma, yapı, geoteknik, hidrolik, malzeme ve yapı işletmesi anabilim dallarından oluşmaktadır.

İnşaat Mühendisliği geniş bir ilgi alanına sahiptir. Bu nedenle yapı mühendisliği, temel mühendisliği, su mühendisliği, malzeme bilimi gibi uzmanlık alanlarına ayrılmıştır. Bu bölümden mezun olan öğrenciler bir yapıda kullanılacak her türlü malzemenin seçimi, alınması, iş planının yapılması, denetlenmesi, iş sahipleri ve işçiler ile iyi ilişkiler kurabilecek, düşüncelerini başkalarına aktarabilen ve inşaat mühendislerinde aranan nitelikleri taşıyacak şekilde yetiştirilmektedirler.

Öğrencilerin mezun olabilmeleri için, ortalamalarının 2,00?ın üzerinde olması ve derslerin dışında, 60 iş günlük stajlarını yapmış olmaları gerekmektedir. Bu bölümden mezun olanlar inşaat mühendisi ünvanı almakta ve çalışmalarının bir kısmını bürolarda, bir kısmını da şantiyelerde sürdürmektedirler. Mezunların çeşitli kamu kuruluşları ile özel sektörde iş bulabilme imkanları bulunmaktadır.



İnşaat Mühendisliği Bölümü Eğitim ve Araştırma Altyapısı,

Mevcutta kullanılan 3 adet laboratuarımız vardır. Bunlar; bütün bölümlerin ortak kullandığı Bilgisayar Laboratuarı , Yapı Malzemesi Laboratuarları ve Zemin Mekaniği Laboratuarıdır. Kuruluşu tamamlanma aşamasına gelen laboratuar da yakında hizmete girecektir. Günden güne gelişen Mühendislik Fakültesi Kütüphanesi de önemli hizmetler vermektedir.



Bilimsel Aktiviteler ve Lisansüstü Eğitim

İnşaat Mühendisliği öğrencilerinin uygulamada kullanılan çeşitli yapı malzemelerini tanımaları, teorik olarak gösterilen malzemelerin pratikteki uygulama alanlarını görmeleri amacına yönelik olarak , İnşaat Mühendisliği-Sanayi işbirliği kapsamında seminerler düzenlenmekte ve öğretim üyeleri tarafından da bilimsel seminerler periyodik olarak verilmektedir. Bunun yanında, çeşitli yapı malzemeleri ve inşaat makinelerinin tanıtıldığı fuarlara teknik geziler düzenlenmektedir. Bölümümüze ayrıca yüksek lisans ve doktora eğitimi için öğrenci alınmaktadır. Hidrolik, yapı, geoteknik dallarında yüksek lisans programları halen yürütülmektedir.



İnşaat Mühendisliği Bölümünde Sosyal Faaliyetler

Bölümümüzde her yıl futbol, tenis, basketbol, voleybol,masa tenisi turnuvaları düzenlenmektedir. Bunun yanında, çevredeki tarihi yerlere geziler düzenlenip piknik yapılmakta ve mezuniyet geceleri düzenlenmektedir.



Endüstriyel Danışmanlık

Bölümümüzde bazı inşaat firmaları için çoğu beton ve zemin ile ilgili olmak üzere çeşitli deneyler gerçekleştirilmektedir. Bunun yanında yapı ve geoteknik dallarında danışmanlık hizmeti verilmekte ve tasarım, planlama ve inşaat projeleri yapılmaktadır.
14 Ağustos 2007 23:13# 2
Üyelik : 2.08.2007
Yaş : 45
Şehir : Bursa
Mesaj Sayısı : 25
Cevap : Dumlupınar Üniversitesi
valla sudemm, öncelikle üni.yi tanıttığın için teşekkürler... ama hani o menim bi dönem okuduğum o eski DPÜ yse aman diyim okunacak yer diil... ama sonradan değiştiyse onu bilemem... mezun olduktan sonra yani 12-13 yıl dır kütahyaya adım atmadım... atmamda... yurtdışında bi okula kayıt yaptırdım adamlar benden o dönemde diplomayı istedim bende onlara ben gidip alamam siz isteyin dedim.... yani çok sevimli anılarım var o şehirde ve okulda...

ama yinede tanıtım için teşekkürler...
14 Ağustos 2007 23:14# 3
Üyelik : 2.08.2007
Yaş : 45
Şehir : Bursa
Mesaj Sayısı : 25
Cevap : Dumlupınar Üniversitesi
ya buarada yukarıda ki yazı için ben iyanlış anlamassınız umarım.. diğer sitelerde tüccar bile yaptılar beni çünkü... kötü bi niyetim yok yani... herkkese iyi çalışmalar...

Konu Bilgileri

Konuyu şu anda 1 kişi okuyor ( 0 kayıtlı ve 1 ziyaretçi ) .
makineteknik.com 'da yer alan üyelerin oluşturduğu tüm içeriklerin doğruluğu ve yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan üyeye aittir. Bu içeriğin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından makineteknik.com hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için içerik sahibi ile irtibata geçebilirsiniz.
b