06 Nisan 2007 05:25# 1
Üyelik : 6.04.2007
Yaş : 37
Şehir : Ankara
Mesaj Sayısı : 84
Konu : php-nuke ipuçları
Bozuk temayı sağlam tema ile değiştirmek!
Sitenize bir tema yüklediniz ve bu temayı denemek istediniz. Ancak deneme sonucu tema bozuk çıktı ve bu temayı kaldırıp eski temanıza dönmek istiyorsunuz. Ancak tema bozuk olduğundan temayı değiştirmek için sitenizi açamıyorsunuz. Bu sorunu 2 yolla çözebilirsiniz.
1-Eğer üye girişi yaparak, üye sayfanızdaki tema değiştir seçeneğinden temanızı değiştirdiyseniz yapmanız gereken çok basit. Bozuk temanızı silmeniz sorunu çözecektir. PHPNuke çalışma prensibi gereği üyenin kullandığı tema sistemde yüklü değilse sitenin genelinde kullanılan temayı üyeye gösterecektir.
2- Eğer temanızı Yönetim/Seçenekler sayfasından bütün siteniz için geçerli olsun diye değiştirdiyseniz vay halinize! Neden mi? Bu durumda temanızı veritabanına ulaşıp değiştirmeniz gerekli. Korkmanıza gerek yok. Bu işlem çok basit. Yine phpMyAdmin?i açın. SQL sorgusu bölümüne girin. Oraya update nuke_config SET Default_Theme=?calisantemaismi?; yazın. calisantemaismi yerine düzgün çalışmakta olan temanızın adını BÜYÜK-küçük harf ayrımına dikkat ederek yazınız. Ve bu komutu çalıştırınız. Bu işlem sonucunda temanız eski temanız haline gelecektir. Böylece bu sorundan birkaç dakika içerisinde kurtulmuş olacaksınız.
Admin şifrenizi unuttuysanız ne yapacaksınız?
Eğer admin sayfanıza girmek için şifrenizi unuttuysanız phpMyAdmin ile bu sorunu çözebilirsiniz. Bu bazen ilk kayıtta hatalı şifre yazanlar içinde geçerlidir.
phpMyadmin ile veritabanınıza bağlanın. SQL Sorgusu bölümüne girin. Oradaki alana
update nuke_authors SET pwd=?8f10d078b2799206cfe914b32cc6a5e9? where aid=?adminnicki?;(adminnicki yerine editor ID nizi yazacağınızı söyleyeyim.) komutunu çalıştırın. Şifreniz deneme olacaktır. Şimdi deneme şifresiyle giriş yaparak Yönetici Düzenle sayfasından şifrenizi tekrar değiştirebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken nokta şifreniz en fazla 18 karakter uzunluğunda ve İngilizce dışındaki dillerde bulunan harflerin (ğ, ü, ş, İ, ı, ç, Ö, ö, Ğ, Ü, Ş, Ç.. gibi.) olmadığı bir şifre olmalıdır. Şifrenizi kesinlikle deneme olarak bırakmayın ve şifrenizi yazarken mutlaka harf ve rakamlardan oluşmasına özen gösterin.
Copyright yazısını Türkçeleştirme
Copyright yazısı birçok kişi Türkçeleştirmek istiyor. Bizde bunun yolunu açıklıyoruz. Ancak bu yolla copyright yazısını kaldıran olursa bunda bütün sorumluluk o kişiye aittir. Biz bu konuda ihlale rastlarsak çekinmeden phpnuke.org adresine bu siteyi şikayet edeceğimizi bilmelisiniz. Bu sistem için emek harcanıyor ve sizden tek istenen en altta copyright yazısının olması. Bu yazıyı kaldırarak emeğe saygı göstermemiş ve bu saygıyı gösterenlere ise hakaret etmiş olacaksınız.Bu işlem için öncelikle phpmyadmin?i açın. Burada sql sorgusu çalıştır sayfasına girin. Bu sql sorgusu çalıştırma sayfasındaki kutuya aşağıdaki kodu değiştirmeden yapıştırın ve Git ile komutu uygulatın. Böylece Copyright yazısı Türkçeleşecektir.
update nuke_config set Copyright=?Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır
Aynı üyeleri kullanan iki web sitesi
Bu ipucu konusunda sizlere aynı üyeleri kullanan 2 tane phpnuke sitesi nasıl kurulur onu öğreneceğiz. Şu sıralar hazırladığım bir sitede kullanacağım için ihtiyacı olanlar olabilir diyerek sizlerle paylaşmayı uygun gördüm. Yalnız bu yazımı phpnuke konusunda biraz deneyimli olanların uygulamasını öneririz. Çünkü detaya girmeyecek ve teknik yazacağım.

Gelelim örneğimize; Aynı üyeleri kullanan 2 web sitesi için ben phpnuke6.5 ve phpnuke6.9?u kullanacağım. İki farklı site olacak ancak aynı üyeleri kullanacaklar, birine üye olan diğerine de üye olacak (Dikkat edilmesi gereken nokta phpnuke6.0 ile phpnuke6.5 ve üzeri sürümler için bu işlemi uygulayamazsınız. Veritabanındaki nuke_users tabloları birbirinden farklı olduğu için.). İlk önce 2 tane klasör oluşturuyorum. Birinin adı nuke65, diğerinin adı nuke69. nuke65 klasörü içerisine PHPNuke 6.5 sürümüne ait dosyaları atıyorum. nuke69 klasörüne ise PHPNuke 6.9 sürümüne ait dosyaları atıyorum. phpMyAdmin?i açarak nuke adında yeni bir veritabanı oluşturuyorum. Öncelikle phpnuke 6.5 sürümünün veritabanını oluşturuyorum. Yalnız sql dosyasındaki nuke_ öntakılarını nuke65_ olarak değiştiriyorum. Sadece nuke_users ve nuke_users_temp tablolarının ön takısına dokunmuyorum. Daha sonra veritabanına bu editlediğim sql dosyasını nuke veritabanına dump ediyorum. Bu işlemin ardından phpnuke 6.9 sürümüne ait sql dosyasını açıyorum. Buradan aynı tabloları daha önce oluşturduğumuz için create table nuke_users... ve create table nuke_users_temp... yazan yerleri kaldırarak nuke_users ve nuke_users_temp tablolarının oluşturulmasını engelliyoruz. Bu dosyada da nuke_ ön takısını nuke69_ olarak değiştiriyorum. Ardından bu editlemiş olduğum sql dosyasını yine nuke veritabanına dump ediyorum. Sıra geldi config.php dosyalarına. Öncelikle nuke65 klasöründeki config.php dosyasını açıyorum.

$dbhost = "localhost"; //veritabanı sunucu adresi
$dbuname = "root"; //veritabanı kullanıcı adı
$dbpass = ""; //veritabanı kullanıcı şifresi
$dbname = "nuke"; //veritabanı adı
$prefix = "nuke65"; //Ön takı. Burayı nuke65 olarak değiştiriyorum.
$user_prefix = "nuke"; //üyeler ön takısı. Burasını sabit bırakıyorum.
$dbtype = "MySQL"; //Veritabanı tipi
$sitekey = "SdFk*fa28367-dm56w69.3a2fDS+e9"; //burayı kafama göre editliyorum. aynı olmamasına dikkat edin.

Sonra nuke69 klasöründeki config.php dosyasını açıyorum.

$dbhost = "localhost";//veritabanı sunucu adresi
$dbuname = "root";//veritabanı kullanıcı adı
$dbpass = "";//veritabanı kullanıcı şifresi
$dbname = "nuke";//veritabanı adı
$prefix = "nuke69";//Ön takı. Burayı nuke69 olarak değiştiriyorum.
$user_prefix = "nuke";//üyler ön takısı. Burasını yine sabit bırakıyorum.
$dbtype = "MySQL"; //Veritabanı tipi
$sitekey = "SdFk*fa28367-dm56w69.3a2fDS+e9"; //burayı yine kafama göre değiştiriyorum.

config.php ayarları bu kadar. Bu işlemler sonucunda karşımıza aynı üyeleri kullanan, farklı klasörlerde phpnuke6.5 ve phpnuke6.9 sürümleri kurulu iki tane site çıkıyor.

Uygulanan tekniği kısaca anlatayım. $prefix değişkeni veritabanındaki tabloların ön takısını belirler. $user_prefix değişkeni ise _users_temp ve _users tablolarının ön takısını belirler. Sadece $prefix değişkeninin değerini değiştirerek aynı üyeleri kullanan siteler hazırlayabiliyoruz. Bu ön takı aynı veritabanında birden fazla site kurulmasını sağlar. Bu yaptığımız işlemlerde dikkat ederseniz aynı veritabanını kullandık. Farklı veritabanlarında bu işlemi uygulayamazsınız.

06 Nisan 2007 13:39# 2
Üyelik : 19.10.2006
Yaş : 35
Şehir : İzmir
Mesaj Sayısı : 497
Cevap : php-nuke ipuçları
paylaşımın için tşkler...emeğine sağlık.
15 Nisan 2007 11:19# 3
Üyelik : 6.04.2007
Yaş : 40
Şehir : İstanbul
Mesaj Sayısı : 208
Cevap : php-nuke ipuçları
SAĞOL KKARDEŞ ..

Konu Bilgileri

Konuyu şu anda 1 kişi okuyor ( 0 kayıtlı ve 1 ziyaretçi ) .
makineteknik.com 'da yer alan üyelerin oluşturduğu tüm içeriklerin doğruluğu ve yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan üyeye aittir. Bu içeriğin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından makineteknik.com hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için içerik sahibi ile irtibata geçebilirsiniz.
b