03 Eylül 2007 10:51# 12
Üyelik : 3.03.2007
Yaş : 43
Şehir : İzmir
Mesaj Sayısı : 8
Cevap : ÖNEMLİ ARKADAŞLAR
1500-2500 ytl uygundur...
27 Eylül 2007 16:21# 13
Üyelik : 27.09.2007
Yaş : 44
Şehir : İstanbul
Mesaj Sayısı : 7
Cevap : ÖNEMLİ ARKADAŞLAR
Şu anda istanbulda piyasa o kadar karışık ki bir çok firma ne yapsamda ucuza işçi çalıştırsam derdine düşmüş durumda.Bu tip firmaların profilini tarif etmek gerekirse sanayi bölgesinde olan orta ölçekli şirketlerdir.Gelecege yönelik herhangi bir vizyonu dahi olmayan fakat internet sitelerine baktıgınızda ana sayfada büyük harflerle Türkiyede lider konumda diye başlayan firma tanıtımları bulunur...
Görüşmeye gittiniz diyelim ve işle ilgili her konuda anlaştınız,ücret konusunda ise aklınızdaki rakamı nasıl kabul etmesini saglarsınız ??
Burda unutulmaması gereken bir sözü hatırlatayım.. `Taş yerinde ağırdır.`
Talaşlı imalat sektöründe cok fazla devir daim olur.Yani iş degiştirmeler çoktur.Bunun en büyük sebeplerinden biri kimi firmaların ücretlerdeki katı tutumudur..İşini iyi yapan bir cam programcısı olmak yetmiyor artık.Beklentiler o kişinin tezgahıda kontrol etmesinden yanadır.Hem programcı hem operatör arayan firmalar artmaktadır..Şunu çok net söyleyebilirim hafta içi çalışıp üstüne cumartesi günü normal mesai akşam 19,00 a kadar çalışarak ayda 700-1000 ytl arası ücretle halimden çok memnunun diyen piyasa şartlarının altında ücret alan o kadar insan varki..agır sanayide çalışıp hem işgücü olarak hemde beyin olarak yorgun düşmek belliki onları rahatsız etmiyor ama beni ediyor.Çünkü insan emeginin karşılıgını alabilmeli diye düşünüyorum..
Herşey diploma ile bitmiyor..Kalifiye eleman sıkıntısı gittikçe artıyor..Ücretler iyice düşüyor..Çalışma saatleri artıyor..Spindle döndükçe Birilerinin cepleri doldukça doluyor..Bilgisayar başında olsun veya tezgahın başında hiç farketmez üç kuruş maaşa bu işi yapanlara ben acemi tayfası derim.Kendi piyasalarını düşürdüklerinin farkında degiller..

Sonuç olarak
iyi bir cnc freze operatörü 1000-1300 ytl arası
iyi bir cam programcısı 1300-1800 ytl arası
iyi bir tasarımcı/programcı/operatör ise 2000-3000 ytl arası maaş almalıdır..!

Bu rakamların altında maaş alanlara ise sadece gülerim...






08 Kasım 2007 15:28# 14
Üyelik : 8.11.2007
Yaş : 46
Şehir : İstanbul
Mesaj Sayısı : 11
Cevap : ÖNEMLİ ARKADAŞLAR
slm arkadaslar ben 2200 ytl maasla calısıyorum... Cad-cam ve imalat takibi yapıyorum...Sunu soylemek istiyorum Bu piyasanın dusmesının en buyuk nedenı bızız cunku soyle bı pıyasaya bakın 3-5 komut ogrenen cızgı cızmeyıveya cnc ye havuz bosaltmayı ogrenen ben cad cıyım ben cam cıyım dıye fırlıyor...bu ınsanlar o an asgarı ucretle calısan ınsanlar yanı soylemek ıstedıgım su en kısa bı ornek vermek ıstıyorum: benım yanımda bı yardımcı elemanım var ben bılgı saklıyan bı ınsan degılım bılgı paylasımını severım..yanımda calısan arkadasa ıyı kotu bı alt yapı yanı temel bılgılerı verdım...ama temel bılgılerden zıyade bellı bı noktaya gelmeden yanı ıs tecrubesı kazanmadan piyasa yapamazsınız...demek ıstedıgım su sımdı benım yanımda yetıstırdıgım arkadas baska bı sırkete gırdı cam ci olarak ve 800 ytl ile iş bası yaptı piyasaya bu tip adamları surmeye devam ettıgımız surece işverenlerin ekmegine yağ surmekten başka bi iş olmaz...

Sonuç olarak
iyi bir cnc freze operatörü 1000-1300 ytl arası
iyi bir cam programcısı 1500-2000 ytl arası
iyi bir tasarımcı/programcı/operatör ise 2000-3000 ytl arası maaş almalıdır..

Konu Bilgileri

Konuyu şu anda 1 kişi okuyor ( 0 kayıtlı ve 1 ziyaretçi ) .
makineteknik.com 'da yer alan üyelerin oluşturduğu tüm içeriklerin doğruluğu ve yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan üyeye aittir. Bu içeriğin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından makineteknik.com hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için içerik sahibi ile irtibata geçebilirsiniz.
Teknik Videolar   İkinci El Makina İlanları
b