19 Temmuz 2010 17:59# 12
Üyelik : 19.07.2010
Yaş : 34
Şehir : Kırklareli
Mesaj Sayısı : 1
Cevap : arkadaşlar herkes hoş geldi kaynak zararları hakkında bütün bilgileriniz buraya
Bende yeni daha dun gce kaynaktan nasibimi aldim gündüz etkilemez diye maske kullanmadim gece daha kötü oldu denemedim bir sey kalmadi patatez çay kaynak damlasi evde benim alerji damlasi vs vs vs vs


Arkadaslar sagliniz için hiç bir seyi denemeyin hemen en yakin acile gidin onlar direk gözunuzu yikiyor ve orda damla damlaiyor eve gelince gözunuzu isik görmemesi için her hangi bir seyle kapayin ve uyun kalkinca bir seyiniz kalmiyor doktor damla yazarsa onuda kullanin suan gözlerim gayet iyi

NOT : Doktora gitmeden önce eczaneden kaynak damlasi aldim visine ve Genta dioktora giderken onlarida götürdüm doktorun bana dedigi bana bir sürü hasta geldi kaynak için ama hiç birine bu damlanin iyi geldigi görmedim onlari kullanmayin en yakin bir acile gidin sigortaniz yoksa bile çikan tutar göz yikamasi vs vs 17 milyon çektiniz aciya degmez sirf bu konu için üye oldum iyi gunler :)
07 Kasım 2010 15:03# 13
Üyelik : 7.11.2010
Yaş : 34
Şehir : Trabzon
Mesaj Sayısı : 1
Cevap : arkadaşlar herkes hoş geldi kaynak zararları hakkında bütün bilgileriniz buraya
merhabe ben cnc yım ama eskıden tornacıdada calıstım ve kaynak yapmak zorunda da kladım ve bır keresınde kaynak gozumu aldı mukenmel acı verıcı gece acısından uyandım ve kor oldum sandım neyse ve dunde maskesız kaynak yapmak zorunda kaldım gozlerımdılde yuz cıldım cok acıyo ve sıstı ama yavas yavas ınıyo buna cılte ne ıyı gelır yada ne yapmalıyım bana yardımcı olurmusunuzz
30 Kasım 2010 13:04# 14
Üyelik : 30.11.2010
Yaş : 51
Şehir : Ankara
Mesaj Sayısı : 4
Cevap : arkadaşlar herkes hoş geldi kaynak zararları hakkında bütün bilgileriniz buraya
Merhaba. Yukarıda yazılanların hemen hemen hepsini denedim. Limon iyi gelir ama, çok sık kullanılırsa göze zarar verir. Gülsuyu da faydalıdır. Ben genellikle, patates ve buz kullanırım. Bir de damla tabii ki. Eğer o gün gözünüzü kaynak aldığından şüpheli iseniz, gün içinde mutlaka damla kullanın ve uyumadan önce, gözünüze patates bağlayarak yatın. Ne olur ne olmaz.
Tabii, en iyisi hiç almaması. Kaynakçılar zaten maske kullandıkları için korunuyorlar. Sorun, kaynak yapmayan montajcı, mühendis v.b. kişilerde. Ben bunu da çözdüm. Özel gözlükler satın aldım. Şeffaf, sarı ve aynalı füme renklerde. Ne olursa olsun, kaynak almıyor gözlerimi.

Asıl önemli konu, şu an kullanılan otomatik kararan maskelerin çoğunun Çin malı olması. Arkadaşlar, pahalı alın, Avrupa alın. Diğerleri orta vadede daha fazla zarar veriyor inanın.

Ayrıca, göz ile birlikte, ciğerleri de korumalısınız. Maalesef çoğu işletme duman emme ve filtreleme üniteleri kullanmıyor. Mutlaka kullanılmalı. Duman emen torçlar var, maskeler var, mobil filtre üniteleri var, merkezi filtre üniteleri var. Bunlar kullanılmalı mutlaka. Ayrıca, özellikle TIG kaynakçılarının, mutlaka kaliteli deriden imal edilmiş boyunluk kolluk, önlük ve ceket kullanmaları gerekli. TIG ve MIG Pulse yöntemlerinde, radyasyon yayılımı yoğundur. Bu iki yöntemin yoğun kullanıldığı yerlerde, kaynak yapmayan kişilerinde kendilerini korumaları ve mümkünse, bu kaynak bölgelerinin kaynak perdeleri ile ayrılmaları gereklidir.

Daha fazla bilgi isterseniz, e-mail adresim: ekoksoy@er-ce.net
11 Aralık 2011 12:56# 15
Üyelik : 11.12.2011
Yaş : 29
Şehir : İstanbul
Mesaj Sayısı : 3
Cevap : arkadaşlar herkes hoş geldi kaynak zararları hakkında bütün bilgileriniz buraya
sadece kaynağın göz almasından bahsetmişsiniz ama kaynak dumanınıda mümkün olduğunca solumayın çünkü geçenlerde burnum tıkanmıştı ve kaynak çekmiştim akşam banyoda burnumu temizlerken resmen demir tozu çıktı ve bu demir tozlarını ciğerlerimize çekiyoruz resmen ... açık havada belki böyle bir sorun yaşamazsınız ama atölye gibi kapalı ortamlarda çalışırken en azından aspiratör taktırın veya özel hava filtreli maskeler var onları takın tabi bunlar sürekli kaynak çekenler için yoksa haftada veya ayda 1 kez kaynak çekenler için pek bir zararı olmaz bunun

Konu Bilgileri

Konuyu şu anda 1 kişi okuyor ( 0 kayıtlı ve 1 ziyaretçi ) .
makineteknik.com 'da yer alan üyelerin oluşturduğu tüm içeriklerin doğruluğu ve yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan üyeye aittir. Bu içeriğin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından makineteknik.com hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için içerik sahibi ile irtibata geçebilirsiniz.
Teknik Videolar   İkinci El Makina İlanları
b