14 Ağustos 2006 00:00# 12
Üyelik : 12.08.2006
Yaş : 49
Şehir : İstanbul
Mesaj Sayısı : 1
Cevap : Makina Teknikerleri Buraya
Sizalere sonuna kadar katılıyorum.Bizimde kendimize ait bir odamız olabilirdi ama yok olsun..
böyle forumlar bizi biz yapmaya yeter.
önemlği olan paylaşımcı olmak illa oda diye tanımlanmamıza gerek yok diye görüyorum..
ve ayrıca arkadaşım o bayan için her ne kadar iyi olmamışsada doğrusunu yapmışsın..
çünkü aynı konu yüzünden ben bir işimi kaybettim..
biliyorsunuz bizim mesleğimiz alaylıyı çok besliyor.
yani çırakları tamamen kullanıma açıyor buda bizim pazarımızı bıçak gibi kesiyor..Adamın biri bana "ben seni alıp neden okumuşsun diye daha çok para verip daha az verim alayım ki.bak o adama hem her işimi yapıyor hem ne versem yiyor" dedi .dediya benimde o an aklımda bir sürü soru işareti oluşturdu.
şimdi en azından ISO belgesi çalışmaları başladı ülkemizde.Bu sayede tescilli kalifiye elemanı çalıştırmaya mecbur kalıyor işletmeler..

Sizlerden bir ricam olabilirse:

kendi kendime çalışmalarımı sürdürüyorum benim AUTOCAD ve SOLİDWORKS çalışmaları için proje dosyalarına ihtiyacım var.
Çizim terkniği ve program hakimiyeti açısından ne kadar çok proje, mekanik parça resmi,tek parçalar,motor,pompa v.b. ne bulabilirsem işime yarar..
telif barındırmayan bu tür proje resimleriniz varsa çok işimi görür .
belki sizlere yardımım da dokunur.
İLGİLENİRSENİZ SEVİNİRİM.Herkeze Teşekkürler....
Devam ettirelim.

23 Ağustos 2006 00:00# 13
Üyelik : 23.08.2006
Yaş : 43
Şehir : İstanbul
Mesaj Sayısı : 5
Cevap : Makina Teknikerleri Buraya
Merhaba arkadaşlar Makine programı mezunuyum. Bir makine teknikeri olmaktan gurur duyuyorum. Bunun için okudum ve bu alanda ekmek yiyorum, ama ben de bu oda konusuna takmış durumdayım. Makine teknikeri dediğin zaman çok kişi hala ne olduğunu bile bilmiyor. Bir oda olsa düşünün ne güzel olur. En azından hukuki alanda bir birliktelik olmaz mı? İlanlarda bile bir teknikerin sınırlarını arayanlar var. Örneğin geçen Hürriyet`in ilanlarından birinde ikinci yabancı dili Almanca olan tekniker şeklinde bir yazı gördüm ve kafayı yedim. Kendi çabasıyla yapan tabiki vardır, ama iki yılda bu kadar ileri seviyede eğitim verebilecek okul bilen varsa lütfen sölesin. Bu yazı bana insanların M.Y.O. hakkında hiçbirşey bilmediğini ve birçok şeyde olduğu gibi sadece kendi kafasından birşeyler üflediğini anlatıyor.
Bu zihniyet sanki ; bir fakülte mezunu alıp ayda 3 bin YTL ödeyeceğime, MYO mezunu alır bin YTL öderim, daha ucuz olur düşüncesi besliyor gibi geliyor bana.
Belki teknikerlerden fazla şey beklenmesi ellerindekilerden aldıklarıyla kıyasladıklarında; hakkaten gurur verici olabilir, Piyasa da çalışan tekniker arkadaşlarımın, kendimde de gördüğüm gibi ne iş yapabileceği bilinmediği halde her işe sürülüp, hepsinden de başarıyla sonuç alabilmeleri bu zihniyete sebep olmuş olabilir, ama bence biraz daha kim olduğumuzun ve ne iş yapabileceğimizin bilinmesi daha güzel sonuçlar verecektir.
Neyse galiba çok sitemkar başladım, herşeye rağmen;

Saygılarımla kardeşler, değerli meslektaşlarım.
25 Eylül 2006 00:00# 14
Üyelik : 12.09.2006
Yaş : 39
Şehir : İstanbul
Mesaj Sayısı : 46
Cevap : Makina Teknikerleri Buraya
selam arkadaşlar ben arzu ist. levent civarında oturuyorum 2 yıllık ün. okudum makine resim konstrüksiyon bölümünde fakat şuan iş yok yani iş arıyorum bana yardım ederseniz sevinirim.eğer bildiğiniz bir yer varsa autocadcı aranan biyer biliyorsanız haber vermenizi isterim. bisüre evde oturdum yeter artık iş yapmak istiyorum
26 Eylül 2006 00:00# 15
Üyelik : 21.09.2006
Yaş : 44
Şehir : İstanbul
Mesaj Sayısı : 4
Cevap : Makina Teknikerleri Buraya
Teknikerler için böyle bir site olacagı hiç aklıma gelmezdi nasılmı buldum solid edge ile ilgi bir şey araştırıyordum ama böyle bir site ile karşılastım cok güzel çok hoşuma gitti bir problemim olursa artık nereye başvuracagımı biliyorum ve eger birinede yardımcı olabilirsem ne mutlu bana herkese kolay gelisn...
27 Eylül 2006 00:00# 16
Üyelik : 20.09.2006
Yaş : 41
Şehir : İstanbul
Mesaj Sayısı : 5
Cevap : Makina Teknikerleri Buraya
Ben; Anadolu Teknik Lisesi`ni bitirdim....Aldığım eğitim, çok kaliteli ve diğer lise gruplarının çok üzerindeydi..Kendi adıma övünç kaynağı; çoğu üniversite için utanılacak bir durum ama lisede aldığım eğitimi üniversitede almadım...
Maalesef; ülkemizde teknik eğitimin okul dışı alternatiflerden alınması ( en önemlisi sanayi ) kişiye daha fazla yarar sağlıyor..Ben lise ve üniversite yıllarında hem okuyup hem de mesleğimde çalışıyordum.Yorucuydu ama bunun yararını okul yıllarında gördüm ve şimdi de görmekteyim..
Yanlış anlamayın ama çoğu mühendis ve mühendis adayı mesleğini tam olarak kavrayamadığı için kendini ayrı diyarlarda hissediyor..Hiçbir iş deneyimi olmayan yeni mühendislerin astronomik rakamlarla iş araması, ya da bir mühendisin gömleği kirlenmesin diye imalathaneye gitmemesi ne kadar üzücü..Bu arkadaşlara sözüm; mühendislik; mertebeden ziyade bilgi, deneyim, tecrübe, el becerisi ve yaratıcılık bakmınıdan da bu mesleğin zirvesi olmalı..

Bazı arkadaşlar; yazılarında işverenlerin; Avrupa ve ISO normları çerçevesinde işyerlerinde tekniker kadrosunu çalıştırması gerektiğini açıklamışlar..Bu açıklama; o arkadaşın mesleğine, kendine ve endüstriye birşey katmaktan çok; işverenin kendisini çalıştırmak zorunda olduğu için çalışması gerektiğini gösterir..Bence çalıştığımız işyerinde sadece teknik kimliğimiz geçerli olmamalı...Teknik kimlikten ve yetkiden öte; vasıflarımız ön planda olmalı..
09 Ekim 2006 00:00# 17
Üyelik : 27.09.2005
Yaş : 49
Şehir : İstanbul
Mesaj Sayısı : 145
Cevap : Makina Teknikerleri Buraya
Merhaba arkadaşlar aslında pek sıfat önemli değil bir yere kadar çünkü aynası iştir kişinin diplomaya bakılmaz bence ama tabiki bir rütbe olmalı
Rütbe olsada sanayide kişi beceri ve bilgisiyle kendine yer ediniyor ve ona göre pastadan pay alıyor

Bence önemli olan aldığımız eğitimin hakkını verebilmek ve aynı zamanda rütbemizin hakketttiği doyuma ulaşabilmektir.Eğer sorguluyorsak kendimizi ne alıyoruz karşılığında ne veriyoruz diye sonuç ortaya çıkacaktır.Gönlümden geçen herkes okudum ve karşılığını alıyorum demesidir.Ama ne kadar diyebiliyoruz orası muamma

Saygılarımla
11 Ekim 2006 00:00# 18
Üyelik : 10.10.2006
Yaş : 49
Şehir : İstanbul
Mesaj Sayısı : 1
Cevap : Makina Teknikerleri Buraya
Selam arkadaşlar
Ben DEÜ mrk. 97 mezunuyum şuan www.akkonvana.com.tr de makina teknikeri olarak çalışmaktayım. İlk mezun olduğum yıllarda amacım önce autocad i öğrenmek uzun süre autocad kullandım ve kendimi bu konuda çok iyi geliştirdim. Ben yıllarca büroda makina ressamlığı yaptım ama Teknik lise makina bölümü mezunu olduğum için ressamlık yapmak artık zevk vermemeye başladı bu yüzden Unigraphics cad/cam kursuna gittim ve eski işyerimde 9 yıl çalışmış olmama rağmen yükselme şansım olmadığı için ayrıldım. Ben imalatın içinde olmalıydım sabahtan akşama kadar büroda oturup imalat bilgimi geliştirememek beni sıkmıştı. Sırf bu yüzden 190 kişinin çalıştığı büyük bir firmadan 12 kişinin çalıştığı küçük bir firmaya geçtim. Daha önceden organize sanayideydim şimdi normal sanayide ama şuan çok memnunum. Burda ug3 kullanıyorum sürekli yeni ürün tasarlıyoruz üç boyutuömu çok iyi geliştirdi ve imalatla iç içeyim. Teknik bilgi üniversitelerde veriliyor ama gerçek bilgi imalatın içinde. Hergün yeni birşeylerdaha öğreniyorum. Herkes kendini geliştirmeli bi yer bulup kapağı atmak olarak görülmemeli. Makina teknikerlerinin aslında önemi çok büyük bence bu küçük işletmelerde daha değerli. Herkese selamlar
12 Ekim 2006 08:18# 19
Üyelik : 29.07.2006
Yaş : 43
Şehir : İstanbul
Mesaj Sayısı : 1
Cevap : Makina Teknikerleri Buraya
slm arkadaşlar bende burdayım burası çok nezih bir ortam burda kendimi evimde gibi hissediyorum
06 Kasım 2006 15:49# 20
Üyelik : 6.11.2006
Yaş : 54
Şehir : Kocaeli
Mesaj Sayısı : 1
Cevap : Makina Teknikerleri Buraya
Herkese selam
En yeni benim herhalde
09 Kasım 2006 18:14# 21
Üyelik : 3.11.2006
Yaş : 50
Şehir : İstanbul
Mesaj Sayısı : 7
Cevap : Makina Teknikerleri Buraya
Bende yeni üye oldum ve siteyi tanımaya çalışıyorum.Teknikerler olarak bu site bence tam bize göre.

Konu Bilgileri

Konuyu şu anda 1 kişi okuyor ( 0 kayıtlı ve 1 ziyaretçi ) .
makineteknik.com 'da yer alan üyelerin oluşturduğu tüm içeriklerin doğruluğu ve yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan üyeye aittir. Bu içeriğin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından makineteknik.com hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için içerik sahibi ile irtibata geçebilirsiniz.
Teknik Videolar   İkinci El Makina İlanları
b