21 Ocak 2026 06:04# 1
Üyelik : 21.01.2026
Yaş : 28
Şehir :
Mesaj Sayısı : 1
Konu : ​step motor tamiri
Herkese merhaba,

Step motorum eğik pozisyonda sıkışmış durumda ve onu çıkarmayı başardım. Üst bağlantı çubuğunu ve bileşen üzerindeki vidaları söktüm ve ardından yukarı kaldırdım. Şimdi sorun şu ki, eğmiyor.

Step motor vidasını yanlış yere taktığımdan ve gevşetmeye çalışırken bağlantı çubuğunu uzun süre çevirdiğimden eminim, bu da ona zarar vermiş olabilir. Motor dönüyor, ancak tepsi eğilmiyor.

Step motor çubuğunun üstündeki vidaları yeniden ayarlamam gerektiğini/step motor çubuğumun doğru konumlandırılmadığını düşünüyorum. Bunu ayarlamanın en iyi yolu ne olurdu? Bu arada, bu bir Form 1 model yazıcı.

Birinin motoru değiştirdiğini biliyorum, ancak bağlantı çubuğu nereye yerleştirilmeli? Ve bağlantı çubuğunu sabitleyen vidalar nerede?

Teşekkürler.

Konu Bilgileri

Konuyu şu anda 1 kişi okuyor ( 0 kayıtlı ve 1 ziyaretçi ) .
makineteknik.com 'da yer alan üyelerin oluşturduğu tüm içeriklerin doğruluğu ve yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan üyeye aittir. Bu içeriğin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından makineteknik.com hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için içerik sahibi ile irtibata geçebilirsiniz.
b